Aj vy máte chuť uvariť niečo ľahké, z čoho sa nebude váš žalúdok spamätávať 2 dni? Dobré je vyhnúť sa mastným typom mias a zvoliť si radšej chudú svalovinu zo zvierat, akým je práve kurča. Táto diétna potravina je určite vhodnejšou alternatívou obedu, než bravčové pliecko alebo bôčik. Podporte aj vy zdravý životný štýl a začnite variť zdravšie jedlá, vďaka ktorým budete prekypovať energiou po celý deň. Byť fit znamená jesť to, čo je zdravé a kuracina sem určite patrí. Poďme si teda vysvetliť, ako ju správne pripraviť, aby chutila naozaj každému.

kuracie prsia surove

Kuracie mäso je najlepšie pripraviť si na prírodný spôsob, nepridávať príliš veľa druhov korenia, či soli. Najlepšie je mäsko vložiť do marinády s citrónom, aby si v sebe udržalo všetku šťavu. Hlavným dôvodom, prečo kuracie niektorí odmietajú, je hlavne to, že ju príliš dlhým varením vysušia a marináda by mala dopomôcť k udržaniu štiav. Pamätajte, že výsledná suchosť nie je chyba mäsa, ale toho, kto ho uvaril. To, ako dlho sa pripravuje kuracie mäso, závisí od mnohých faktorov. Takže logicky – veľké kusy budeme pripravovať určite dlhšie a menšie kúsky a soté kratšie, či to bude na grile, v rúre alebo na panvici. Ak máme kuracie diely s kosťou, pečieme ich približne 40 minút a viac.

kuracie maso

Kuracie prsia sú hotové rýchlejšie, a taktiež neobsahujú kosti ani blany, takže ich čas prípravy klesá niekedy aj na 10 minút. Ak pečieme celé kurča v trúbe, na každý kilogram hmotnosti by mala spadať 1 hodina a pre udržanie šťavnatosti ho bude treba polievať minimálne každých 20 minút. Dodržanie správnej teploty je tiež cestou k úspechu – nepresahujte v rúre 180 stupňov! To isté platí aj na panvici, lebo na príliš vysokom ohni sa mäso zvrchu rýchlo spečie a vo vnútri môže ostať surové. Ako vidíte, pri príprave kuracieho mäsa musíte dávať veľký pozor na čas a teplotu jeho varenia. Dodržaním týchto zásad spolu s pridaním obľúbených korenín sa toto jedlo môže veľmi rýchlo stať obľúbeným nedeľným obedom, ktorý budete pripravovať pravidelne a s radosťou.